

Board of Directors

6 October 2022 | 1.00pm | Microsoft Teams

Agenda

Nº	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter
1.	Chair and quorum	1.00pm	Verbal	Noting	P O'Neill
2.	Apologies for absence	1.01pm	Verbal	Noting	P O'Neill
3.	Declaration of interests	1.02pm	Verbal	Noting	P O'Neill
4.	Minutes of the previous meeting held on 4 August 2022	1.03pm	1	Noting	P O'Neill
5.	Matters arising and action log update	1.05pm	1	Noting	P O'Neill
6.	Chairman's opening remarks and report	1.10pm (5mins: Pres)	1	Noting	P O'Neill
7.	Chief Executive's report	1.15pm (15mins: Pres)	1	Noting	K McGee
8.	Patient Story	1.30pm (10mins: Pres) (10mins: Q&A)	Pres	Discussion	D O'Mahoney/ Patient
9.	Board Assurance Framework	1.50pm (15mins: Disc)	1	Approval	S Regan
10.	CONSISTENTLY DELIVER EXCELLENT CARE (SAFETY AND QUALITY)				
10.1	Safety and Quality Committee Chair's Report	2.05pm (10mins: Pres)	1	Noting	A Pennell
10.2	Recommendation for approval by the Board: (a) Patient Experience and Involvement Strategy 2022-25	2.15pm (10mins: Q&A)	1	Approval	S Cullen
10.3	Maternity and Neonatal Services update including CNST and Ockenden	2.25pm (5mins: Pres) (10mins: Q&A)	1	Approval	E Ashton
11.	GREAT PLACE TO WORK (WORKFORCE, EDUCATION AND RESEARCH)				
11.1	Workforce Committee Chair's Report	2.40pm (10mins: Pres)	1	Noting	J Whitaker
11.2	Education, Training and Research Committee Chair's Report	2.50pm (10mins: Pres)	1	Noting	P O'Neill
12.	DELIVER VALUE FOR MONEY (FINANCE AND PERFORMANCE)	,			
12.1	Charitable Funds Committee Chair's Report	3.00pm (10mins: Pres)	1	Noting	K Smyth
12.2	Finance and Performance Committee Chair's Report	3.10pm (10mins: Pres)	To follow	Noting	T Whiteside

Nº	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter
12.3	Recommendation for approval by the Board: (b) Emergency Preparedness, Resilience and Response (EPRR) core standards self-	3.20pm (5mins: Q&A)	1	Approval	F Button
12.4	Integrated Performance Report as at 31 August 2022 including Finance update (considered by appropriate Committees of the Board)	3.25pm (10mins: Pres) (15mins Q&A)	1	Discussion	F Button
13.	FIT FOR THE FUTURE (STRATEGY AND PLANNING)				
13.1	Social Value Strategy update	3.50pm (15mins: Q&A)	1	Discussion	J Wood
13.2	New Hospitals Programme options	4.05pm (5mins: Pres) (5mins: Q&A)	1	Noting	J Wood
14.	GOVERNANCE AND COMPLIANCE				
14.1	Audit Committee Chair's Report	4.15pm (10mins: Pres)	1	Noting	T Watkinson
14.2	CQC inspection report and action plan	4.25pm (10mins: Q&A)	1	Noting	S Cullen
15 .	ITEMS FOR INFORMATION				
15.1	Data Quality Assurance Report		1		
15.2	Mortality annual report 2021/22		1		
15.3	Board effectiveness – analysis of survey		1		
15.4	Date, time and venue of next meeting: 1 December 2022, 1.00pm, Microsoft Teams	4.35pm	Verbal	Noting	P O'Neill