Lancashire Teaching Hospitals

## **Board of Directors**

7 April 2022 | 1.00pm | Microsoft Teams

## Agenda

N⁰	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter
1.	Chair and quorum	1.00pm	Verbal	Noting	E Adia
2.	Apologies for absence	1.01pm	Verbal	Noting	E Adia
3.	Declaration of interests	1.02pm	Verbal	Noting	E Adia
4.	Minutes of the previous meeting held on 3 February 2022	1.03pm	~	Noting	E Adia
5.	Matters arising and action log update	1.05pm	~	Noting	E Adia
6.	Chairman's opening remarks and report	<b>1.10pm</b> (5mins: Pres)	~	Noting	E Adia
7.	Chief Executive's report	<b>1.15pm</b> (15mins: Pres)	~	Noting	K McGee
8.	Patient Story	<b>1.30pm</b> (10mins: Pres) (10mins: Q&A)	Pres	Noting	Surgery Divisional Team
9.	CONSISTENTLY DELIVER EXCELLENT CARE (SAFETY AND QUALITY)				
9.1	Safety and Quality Committee Chair's Report	<b>1.50pm</b> (10mins: Pres)	~	Noting	A Pennell
9.2	Maternity and Neonatal Services update including <i>CNST</i> , Ockenden and Picker Maternity Survey Results	<b>2.00pm</b> (10mins: Q&A)	~	Approval	J Cotton
10.	<b>GREAT PLACE TO WORK</b> (WORKFORCE, EDUCATION AND RESEARCH)				
10.1	Workforce Committee Chair's Report	<b>2.10pm</b> (10mins: Pres)	~	Noting	K Smyth
	Recommendation for approval by the Board: (a) Staff survey report	<b>2.20pm</b> (15mins: Q&A)	~	Discussion	K Swindley
10.2	Education, Training and Research Committee Chair's Report	<b>2.35pm</b> (10mins: Pres)	~	Noting	P O'Neill
11.	<b>DELIVER VALUE FOR MONEY</b> (FINANCE AND PERFORMANCE)				
11.1	Finance and Performance Committee Chair's Report	<b>2.45pm</b> (10mins: Pres)	~	Noting	T Whiteside/ T Watkinson
11.2	Integrated Performance Report as at 28 February 2022 including Finance update (considered by appropriate Committees of the Board)	<b>2.55pm</b> (10mins: Pres) (15mins Q&A)	~	Discussion	F Button

N⁰	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter			
11.3	Charitable Funds Committee Chair's Report	<b>3.20pm</b> (10mins: Pres)	~	Noting	K Smyth			
12.	FIT FOR THE FUTURE (STRATEGY AND PLANNING)							
12.1	Clinical Services Strategy	<b>3.30pm</b> (5mins: Pres) (10mins: Q&A)	~	Approval	G Skailes			
12.2	Communications and Engagement Strategy	<b>3.45pm</b> (5mins: Pres) (10mins: Q&A)	~	Approval	N Duggan			
12.3	New Hospitals Programme update	<b>4.00pm</b> (10mins: Pres) (5mins: Q&A)	~	Noting	J Hawker			
13.	GOVERNANCE AND COMPLIANCE							
13.1	Non-Executive Director Champion Roles and Committee Quoracy	<b>4.15pm</b> (5mins: Pres)	~	Approval	K Swindley			
13.2	Board Assurance Framework (considered by appropriate Committees of the Board)	<b>4.30pm</b> (10mins: Q&A)	~	Approval	C Morris			
14.	14. ITEMS FOR INFORMATION							
14.1	Data Quality Assurance Report		~					
14.2	Use of Common Seal		✓					
14.3	Governor Election Report 2022		~					
14.4	Date, time and venue of next meeting: 9 June 2022, 1.00pm, Microsoft Teams	4.40pm	Verbal	Noting	E Adia			