## **Board of Directors**

2 February 2023 | 1.00pm | Microsoft Teams

## Agenda

N⁰	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter
1.	Chair and quorum	1.00pm	Verbal	Noting	P O'Neill
2.	Apologies for absence	1.01pm	Verbal	Noting	P O'Neill
3.	Declaration of interests	1.02pm	Verbal	Noting	P O'Neill
4.	Minutes of the previous meeting held on 1 December 2022	1.03pm	~	Noting	P O'Neill
5.	Matters arising and action log update	1.05pm	~	Noting	P O'Neill
6.	Chairman's opening remarks and report	1.10pm (5mins: Pres)	~	Noting	P O'Neill
7.	Chief Executive's report	1.15pm (15mins: Pres)	~	Noting	K McGee
8.	Board Assurance Framework	1.30pm (10mins: Disc)	~	Approval	S Regan
9.	CONSISTENTLY DELIVER EXCELLENT CARE (SAFETY AND QUALITY)				
9.1	Safety and Quality Committee Chair's Report	1.40pm (10mins: Pres)	~	Noting	A Pennell
9.2	Maternity and Neonatal Services update including CNST and Ockenden	1.50pm (5mins: Pres) (5mins: Q&A)	~	Approval	E Ashton
9.3	Patient Story	2.00pm (20mins: Video) (10mins: Q&A)	Pres	Discussion	Patient/ Major Trauma Team
10.	<b>GREAT PLACE TO WORK</b> (WORKFORCE, EDUCATION AND RESEARCH)				
10.1	Education, Training and Research Committee Chair's Report	2.30pm (10mins: Pres)	~	Noting	P O'Neill
10.2	Workforce Committee Chair's Report	2.40pm (10mins: Pres)	Verbal	Noting	J Whitaker
10.3	Recommendation for approval: (a) Gender Pay Gap Report	2.50pm (10mins: Q&A)	~	Approval	K Swindley
11.	<b>DELIVER VALUE FOR MONEY</b> (FINANCE AND PERFORMANCE)				
11.1	Finance and Performance Committee Chair's Report	3.00pm (10mins: Pres)	~	Noting	T Whiteside
11.2	Charitable Funds Committee Chair's Report	3.10pm (10mins: Pres)	~	Noting	K Smyth

N⁰	Item	Time	Encl.	Purpose	Presenter
11.3	Integrated Performance Report as at 31 December 2022 including Finance update (considered by appropriate Committees of the Board)	3.20pm (10mins: Pres) (15mins Q&A)	~	Discussion	F Button
12.	<b>FIT FOR THE FUTURE</b> (STRATEGY AND PLANNING)				
12.1	Big Plan Metrics Annual Review	3.45pm (10mins: Q&A)	~	Approval	G Doherty
12.2	New Hospitals Programme Update	3.55pm (5mins: Pres)	Verbal	Noting	K McGee
13.	GOVERNANCE AND COMPLIANCE				
13.1	Audit Committee Chair's Report	4.00pm (10mins: Pres)	~	Noting	T Watkinson
13.2	Well Led Plan including Good Governance Institute Recommendations	4.10pm (10mins: Q&A)	~	Adoption	S Regan
13.3	<ul><li>(a) Standing Orders for Board</li><li>(b) Terms of Reference for Committees of the Board</li></ul>	4.20pm (5mins: Pres)	~	Approval	J Foote
13.4	Board Visibility: Safety and Experience Programme	4.25pm (5mins: Pres)	~	Noting	S Cullen
14.					
14.1	Register of Interests		~		
14.2	Date, time and venue of next meeting: 6 April 2023, 1.00pm, Microsoft Teams	4.30pm	Verbal	Noting	P O'Neill

Excellent care with compassion